Agenda

Kookstudio Smaak van het Zuiden organiseert diverse cursussen met zelfgeschreven lesmateriaal, die u laten kennismaken met de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse keuken. Bij elke kookcursus ontvangt u een reader met theorie en een uitgebreide uitwerking van de recepturen. Voor alle cursussen die ingepland staan kunt u zich individueel of als groep inschrijven.
Vanaf zes personen kunt u in overleg een cursus naar keuze inplannen.
In principe is de groepsgrootte wegens leerdoeleinden gemaximeerd tot tien personen.

Kookcursussen

 • Smaakvol Sicilië – 4 lessen
  woensdag 7, 14, 21 & 28 maart 2018
  18.00 – 22.00 uur
  De keuken van Sicilië is er één die door vele verschillende culturen is beïnvloed in de loop der eeuwen. Het resultaat is een rijke en brede keukencultuur die we middels deze vierweekse cursus gaan verkennen. We gaan tien verschillende, maar typisch Siciliaanse gerechten bereiden en na vier weken vindt u het jammer dat deze cursus geen vijfde keer heeft. Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 169,95  
 • Smaakvol Noord-Italië – 3 lessen
  woensdag 4, 11, 18 april
  18.00 – 22.00 uur
  In de drieweekse cursus Noord Italie worden drie noordelijke provinciën aangedaan en er worden uit elk van die provincieen drie typische gerechten bereid. Elk avond wordt voorafgegaan door een klein stukje culinaire geschiedenis van de betreffende regio en daarna gaan we met zijn allen aan de slag. Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 139,95
 • Antipasti & dolce – 2 lessen
  woensdag 16 & 23 mei 2018
  18.00 – 22.00 uur
  Tijdens de tweeweekse cursus Anti-Pasti & Dolce wordt ingegaan op de Italiaanse traditie van het bereiden van voorgerechten en nagerechten. Gegrilde groente, Pesto ala Genovese en Panna Cotta passeren in ieder geval ook de revue. Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 89,95
 • Meer met risotto – 2 lessen
  woensdag 30 mei & 6 juni 2018
  18.00 – 22.00 uur
  Risotto is net zo Italiaans en veelzijdig als pasta. Goed bereide risotto is stevig en toch smeuïg, maar nooit papperig. Hoe je dit bereikt is niet voor iedereen even makkelijk of duidelijk. Tijdens deze tweeweekse kookcursus leert u vijf nieuwe, originele en volstrekt verschillende risotto’s die uw gerechtsassortiment vergroten en u inspireren om zelf varianten of nieuwe risotto’s te verzinnen. Klik hier meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 89,95
 • Smaakvol Italie – 4 lessen
  woensdag 13, 20, 27 juni & 4 juli 2018
  18.00 – 22.00 uur
  “De introductiecursus” om kennis te maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, maar ook hoe u een visje fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. De Italiaanse tomatensaus ontbreekt uiteraard niet. Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 149,95

Is uw interesse gewekt, maar heeft u toch nog wat vragen?
Bel dan vrijblijvend: 06 55 10 16 96

Wilt u zich aanmelden voor een cursus of workshop?
Stuur dan een e-mail naar info@smaakvanhetzuiden.nl.