Agenda

Kookstudio Smaak van het Zuiden organiseert diverse cursussen met zelfgeschreven lesmateriaal, die u laten kennismaken met de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse keuken. Bij elke kookcursus ontvangt u een reader met theorie en een uitgebreide uitwerking van de recepturen. Voor alle cursussen die ingepland staan kunt u zich individueel of als groep inschrijven.
Vanaf zes personen kunt u in overleg een cursus naar keuze inplannen.
In principe is de groepsgrootte wegens leerdoeleinden gemaximeerd tot tien personen.

Kookcursussen

    • Meer met risotto – 2 lessen
      woensdag 30 mei & 6 juni 2018
      18.00 – 22.00 uur
      Risotto is net zo Italiaans en veelzijdig als pasta. Goed bereide risotto is stevig en toch smeuïg, maar nooit papperig. Hoe je dit bereikt is niet voor iedereen even makkelijk of duidelijk. Tijdens deze tweeweekse kookcursus leert u vijf nieuwe, originele en volstrekt verschillende risotto’s die uw gerechtsassortiment vergroten en u inspireren om zelf varianten of nieuwe risotto’s te verzinnen.
      Klik hier meer over deze cursus te lezen.
      De kosten voor deze cursus bedragen € 89,95
    • Smaakvol Italie – 4 lessen
      woensdag 13, 20, 27 juni & 4 juli 2018
      18.00 – 22.00 uur
      “De introductiecursus” om kennis te maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, maar ook hoe u een visje fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. De Italiaanse tomatensaus ontbreekt uiteraard niet. Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
      De kosten voor deze cursus bedragen € 149,95
    • Smaakvol Sicilië – 4 lessen
      dinsdag 28 augustus & 4, 11, 18 september 2018
      18.00 – 22.00 uur
      De keuken van Sicilië is er één die door vele verschillende culturen is beïnvloed in de loop der eeuwen. Het resultaat is een rijke en brede keukencultuur die we middels deze vierweekse cursus gaan verkennen. We gaan tien verschillende, maar typisch Siciliaanse gerechten bereiden en na vier weken vindt u het jammer dat deze cursus geen vijfde keer heeft.
      Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
      De kosten voor deze cursus bedragen € 169,95
    • Smaakvol Italie – 4 lessen
      dinsdag 25 september & woensdag 3, 10, 17 oktober 2018
      18.00 – 22.00 uur
      “De introductiecursus” om kennis te maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, maar ook hoe u een visje fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. De Italiaanse tomatensaus ontbreekt uiteraard niet.
      Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
      De kosten voor deze cursus bedragen € 149,95
    • Verse pasta – 1 les
      woensdag 24 oktober 2018
      18.00 – 22.00 uur
      Voor de echte liefhebber gaat er niets boven verse pasta.
      De bereiding van het deeg, de verwerking en het maken van diverse soorten verse pasta komt tijdens deze cursusavond aan bod. De verse pasta combineert u met twee verschillende soorten Italiaanse sauzen, een echte pesto ala Genovese en een traditionele Italiaanse tomatensaus.
      Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
      De kosten voor deze cursus bedragen € 47,50
    • Meer met risotto – 2 lessen
      woensdag 31 okotber & 7 november 2018
      18.00 – 22.00 uur
      Risotto is net zo Italiaans en veelzijdig als pasta. Goed bereide risotto is stevig en toch smeuïg, maar nooit papperig. Hoe je dit bereikt is niet voor iedereen even makkelijk of duidelijk. Tijdens deze tweeweekse kookcursus leert u vijf nieuwe, originele en volstrekt verschillende risotto’s die uw gerechtsassortiment vergroten en u inspireren om zelf varianten of nieuwe risotto’s te verzinnen.
      Klik hier meer over deze cursus te lezen.
      De kosten voor deze cursus bedragen € 89,95
    • Italiaanse vleesbereiding – 3 lessen
      woensdag 7, 14, 21 november 2018
      18.00 – 22.00 uur
      Hoe houdt u mals vlees zacht en sappig en hoe wordt stoofvlees goed gaar? De sous vide garingstechniek wordt u uitgelegd en na de cursus weet u van de hoed en de rand. Verschillende soorten vlees en verschillende bereidingswijzen komen aan bod. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van Italiaanse recepten met bijpassende sauzen en garnituren.
      Klik hier meer over deze cursus te lezen.
      De kosten voor deze cursus bedragen € 134,95
    • Italiaans kerstmenu – 2 lessen
      woensdag 12 & 19 december 2018
      18.00 – 22.00 uur
      Tijdens deze tweedaagse cursus leert u hoe u voor tussen de zes en twaalf gasten snel en zo makkelijk mogelijk een prachtige kerstmaaltijd met vijf gangen bereidt en serveert, zonder dat u heel de avond zelf in de keuken hoeft te staan en met de zekerheid dat het allemaal goed lukt.
      Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
      De kosten voor deze cursus bedragen € 94,95

Wilt u zich aanmelden voor een cursus of workshop?
Stuur dan een e-mail naar info@smaakvanhetzuiden.nl.