Kooklesprogramma

Kookstudio Smaak van het Zuiden organiseert diverse cursussen met zelfgeschreven lesmateriaal, die u laten kennismaken met de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse keuken. Voor deze cursussen kunt u zich individueel of als groep (minimaal zes personen) inschrijven. Bij elke kookcursus ontvangt u een reader met theorie en uitwerking van de recepten. De groepsgrootte is in principe niet meer dan tien personen. Rechts ziet u een overzicht van de beschikbare cursussen. Vanaf zes personen kunt u in overleg met mij één van deze cursussen naar wens inplannen. De onderstaande KOOK KALENDER geeft de al ingeplande kookcursussen weer.  Vanaf vier individueel opgegeven cursisten zal een cursus doorgang vinden.

KOOK KALENDER KOOKCURSUSSEN

Vegetarisch Italie – 4 lessen
dinsdag 16, 23 & 30 juni & dinsdag 7 juli 2020
Als er één keuken zich leent voor gerechten zonder vlees of vis dan is het de Italiaanse keuken wel. Veel (traditioneel) Italiaanse gerechten zoals Parmiggiana di Melanzane, Pasta ala Norma en Verdure arostiti of Risotto con Gorgonzola zijn super smaakvol en vegetarisch.
De typiciteit en regionaliteit van de Italiaanse keuken komen ook aan bod.
Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
kosten voor deze cursus bedragen € 154,95
Verse pasta – 1 les
woensdag 2 september 2020
Tijden: 18.00 – 22.00 uur
Voor de echte liefhebber gaat er niets boven verse pasta.
De bereiding van het deeg, de verwerking en het maken van diverse soorten verse pasta komt tijdens deze cursusavond aan bod. De verse pasta combineert u met twee verschillende soorten Italiaanse sauzen, een echte pesto ala Genovese en een traditionele Italiaanse tomatensaus.
Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 48,50
Smaakvol Italië basiscursus – 4 lessen
woensdag  9, 16, 23 & 30 september 2020
Tijden:18.00 – 22.00 uur
“De introductiecursus” om kennis te maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, maar ook hoe u een visje fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. De Italiaanse tomatensaus ontbreekt uiteraard niet.
Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 154,95
De keuken van Corsica 2 lessen
woensdag 7 en 14 oktober 2020
Tijden: 18.00 – 22.00 uur
Corsica is mediterraans pur sang. Een fantasische en bijzondere blend van Italië en Frankrijk. De Italiaanse invloeden zijn makkelijk terug te vinden in de Corsicaanse keuken, maar uiteindelijk is Corsica vooral Corsicaans en dat gaat u proeven met zes authentieke Corsicaanse gerechten.
Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 99,95
Italiaanse Visbereiding  3 lessen
woensdag 21, 28 oktober & 4 november 2020
Tijden:18.00 – 22.00 uur
Vis zoals vis behoort te smaken. In de Italiaanse keuken komt de delicate smaak van vis het beste tot zijn recht.
U leert Italiaanse gerechten bereiden waarin vis de hoofdrol speelt. Deze kennis stelt u ook in staat om het bereidingsproces en eindresultaat te optimaliseren bij elk ander visgerecht dat u maakt.
Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
Het cursusgeld bedraagt 134,95 euro p.p.
Anti-Pasti & Dolce 2 lessen
woensdag 11 & 18 november
Tijden:18.00 – 22.00 uur
Tijdens de tweeweekse cursus Anti-pasti & Dolce wordt ingegaan op de Italiaanse traditie van het bereiden van voorgerechten en desserts. Er worden elke avond drie verschillende voorgerechten en/of desserts bereid.
Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 92,50
Meer met risotto – 2 lessen
woensdag 25 november &  2 december 2020
Tijden: 18.00 – 22.00 uur
Risotto is net zo Italiaans en veelzijdig als pasta. Goed bereide risotto is stevig en toch smeuïg, maar nooit papperig. Hoe je dit bereikt is niet voor iedereen even makkelijk of duidelijk. Tijdens deze tweeweekse kookcursus leert u vijf nieuwe, originele en volstrekt verschillende risotto’s die uw gerechtsassortiment vergroten en u inspireren om zelf varianten of nieuwe risotto’s te verzinnen.
Klik hier meer over deze cursus te lezen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 94,95
Italiaanse Kerstmenu – 2 lessen
woensdag 9 & 16 december 2020
Tijden: 18.00 – 22.00 uur
Tijdens deze tweedaagse cursus leert u hoe u voor tussen de zes en tien mensen snel en zo makkelijk mogelijk een prachtige kerstmaaltijd met vijf gangen bereidt en serveert, zonder dat u heel de avond zelf in de keuken hoeft te staan.
Klik hier meer over deze cursus te lezen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 94,95

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com