Kook kalender

Kookstudio Smaak van het Zuiden organiseert diverse cursussen met zelfgeschreven lesmateriaal, die u laten kennismaken met de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse keuken. Bij elke kookcursus ontvangt u een reader met theorie en uitwerking van de recepten. De groepsgrootte is in principe niet meer dan tien personen. Rechts ziet u een overzicht van de beschikbare cursussen. Vanaf zes personen kunt u in overleg met mij één van deze cursussen naar wens inplannen. De onderstaande KOOK KALENDER geeft de al ingeplande kookcursussen weer. Voor deze cursussen kunt u zich individueel of als groep (minimaal zes personen) inschrijven. Vanaf vier individueel opgegeven cursisten zal een cursus doorgang vinden.

KOOK KALENDER KOOKCURSUSSEN

 • Meer met risotto – 2 lessen
  woensdag 22 & 29 mei 2019
  Tijden: 18.00 – 22.00 uur
  Risotto is net zo Italiaans en veelzijdig als pasta. Goed bereide risotto is stevig en toch smeuïg, maar nooit papperig. Hoe je dit bereikt is niet voor iedereen even makkelijk of duidelijk. Tijdens deze tweeweekse kookcursus leert u vijf nieuwe, originele en volstrekt verschillende risotto’s die uw gerechtsassortiment vergroten en u inspireren om zelf varianten of nieuwe risotto’s te verzinnen.
  Klik hier meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 94,95
 • Smaakvol Sicilië – 4 lessen
  woensdag 5,12,19 & 26 juni 2019
  Tijden: 18.00 – 22.00 uur
  “De culinaire traditie op Sicilië is bijna zo oud als de wereld” aldus een lofdicht op de Siciliaanse keuken uit 400 voor Christus. Gedurende vier weken en gaan we de Siciliaanse keuken verkennen en begrijpen. Caponata, Koffie granita met pistachecakejes en Insalata d’arancia staan in ieder geval op de kaart. Gedurende de avonden zult u zich heel even op Sicilië wanen.
  Klik hier meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 169,95
 • De keuken van Corsica – 2 lessen
  woensdag 3 & 10 juli 2019
  Tijden: 18:00 – 22:00 uur
  Het prachtige natuurrijke eiland Corsica met de vele mooie natuur en gezellige stadjes vindt zichzelf vooral Corsicaans. Onder de Franse taal en Corsicaanse cultuur zie je in de keuken heel duidelijk dat deze in belangrijke mate Italiaans is met Franse en Corsicaanse invloeden.Gedurende twee avonden en zes gerechten krijgt u een gastronomische indruk van dit onvergetelijke eiland. Als u er al bent geweest dan zullen de mooie herinneringen weer boven komen en als u er nog niet bent geweest dan gaat u het ongetwijfeld op uw lijstje zetten.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 94,95
 • Italiaanse BBQ 1 les
  Woensdag 17 juli 2019
  Tijden: 18:00 – 22:00 uur.
  Barbecue gerechten zonder poespas. De pure smaak van vlees, vis en garnalen met een bijpassende saus en zomerse salade als begeleiding. Uiteraard ontbreekt een zomers dessert niet. Het bovenstaande zijn de ingrediënten van een geslaagde barbecue op een zomerse avond in de tuin met vrienden en familie.
  De kosten van deze avond bedragen € 52,50
 • Verse pasta – 1 les
  woensdag 28 augustus 2019
  Tijden: 18.00 – 22.00 uur
  Voor de echte liefhebber gaat er niets boven verse pasta.
  De bereiding van het deeg, de verwerking en het maken van diverse soorten verse pasta komt tijdens deze cursusavond aan bod. De verse pasta combineert u met twee verschillende soorten Italiaanse sauzen, een echte pesto ala Genovese en een traditionele Italiaanse tomatensaus.
  Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 48,50
 • Smaakvol Italie – 4 lessen
  woensdag 4, 11, 18 & 25 september 2019
  Tijden:18.00 – 22.00 uur
  “De introductiecursus” om kennis te maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, maar ook hoe u een visje fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. De Italiaanse tomatensaus ontbreekt uiteraard niet.
  Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 154,95
 • Italiaanse Visbereiding – 3 lessen
  woensdag 2, 9, & 16 oktober  2019
  Tijden: 18.00 – 22.00 uur
  Er zijn drie dingen van belang bij de bereiding van vis: Vers, vers en vers. Verse vis ruikt naar de zee en oude vis ruikt naar vis. Tijdens deze drie-weekse cursus leert u waar het om gaat bij de bepaling van versheid en de bereiding van vis. U leert een rondvis en een platvis fileren en we maken voorafjes, voorgerechten en hoofdgerechten met vis. Uiteraard staat de Italiaanse keuken hierbij centraal, maar hoe u vis het meest optimaal bereid is van even groot belang.
  Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 139,95
 • Italiaans kerstmenu – 2 lessen
  woensdag 11 & 18 december 2019
  Tijden: 18.00 – 22.00 uur
  Tijdens deze tweedaagse cursus leert u hoe u voor tussen de zes en twaalf gasten snel en zo makkelijk mogelijk een prachtige kerstmaaltijd met vijf gangen bereidt en serveert, zonder dat u heel de avond zelf in de keuken hoeft te staan en met de zekerheid dat het allemaal goed lukt.
  Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 94,95

Heeft u vragen over een cursus bel dan vrijblijvend naar 06-55101696.

Wilt u zich aanmelden voor een cursus ?
Stuur dan een e-mail naar info@smaakvanhetzuiden.nl. U krijgt dan via de mail het inschrijvingsformulier en aanvullende informatie toegestuurd.