Kookclub

Bij de kookclubs gaat het om de passie voor (Italiaans) koken en gezelligheid. Een kookclub komt 9 keer per jaar bijeen en heeft minimaal 6 en maximaal 10 leden.

Ons concept voor de kookclubs is dat er elke sessie 2 of 3 gerechten worden bereid, waarbij iedereen ook meewerkt aan dat recept. De taken worden niet verdeeld waardoor u b.v. maar ééns in de drie sessies een hoofdgerecht zou bereiden. Koken is doen.

Bij de Smaak van het Zuiden viel ik gelukkig met mijn neus in de geklaarde boter en werden allerlei zaken goed belicht zoals ingrediëntenleer en -combinaties, kook- en gaartechnieken, temperaturen, toepassing van zuren, snij- en fileertechnieken et cetera. Natuurlijk was ook de focus op de Italiaanse stijl van bereiden voor mij erg belangrijk aangezien dit toch een van de meest zuivere manieren is om voedsel klaar te maken met vaak als thema: simpeler is beter en laat elk ingrediënt voor zichzelf spreken. – Arjen d’Ailly, lid van kookclub La Cucina Nostra

Alle recepturen zijn origineel, dus niet uit een kookboek. Veel mensen bouwen in de loop van de jaren een min of meer vast reportoire op en ik inspireer mensen graag tot het maken van nieuwe gerechten.

Al bijna drie jaar werk ik in de kookstudio met de sous-vide techniek voor het garen van vlees en vis en veel leden zijn hier erg enthousiast over.

Kookclubleden van Smaak van het Zuiden houden niet alleen van lekker koken voor zichzelf en voor hun gezin, maar ook voor hun familie en vrienden. Haalbaarheid is hierbij van belang. Natuurlijk moet een bord er verzorgd uitzien, maar het hoeft geen kunstwerk te zijn. Ik geef de voorkeur aan inhoud en daarmee smaak, boven vorm. Eten is geen kunst, de kunst is om lekker te eten.

Ik zou de kookavonden niet meer willen missen. Het is zo gezellig en ontspannend. Echt een culinair feest. Het zou leuk zijn als er nog wat meer dames of heren bij zouden komen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, zeg ik altijd maar. Wie weet !!! – Carla Roodenrijs, lid van kookclub Les Primos

De kosten van een kookclub sessie bedragen 45,- euro per keer.

Heeft u interesse in aansluiting bij één van de bestaande zes kookclubs of heeft u al een kookclub en bent u op zoek naar een locatie, dan bent u van harte welkom om in alle vrijblijvendheid een keer te komen (mee-)koken. Meld u daarvoor aan via info@smaakvanhetzuiden.nl met als onderwerp “Kookclub”.