Smaakvol Noord-Italië

In de drieweekse cursus Noord Italie worden drie noordelijke provinciën aangedaan en er worden uit elk van die provincieen drie typische gerechten bereid.

Elk avond wordt voorafgegaan door een klein stukje culinaire geschiedenis van de betreffende regio en daarna gaan we met zijn allen aan de slag.

De gekozen gerechten zijn typisch in de zin dat de Piemontese specialiteit Risotto al Barolo niet ontbreekt, maar het gaat ook om de smakelijke typische, maar minder bekende gerechten zoals de Pita al mele, de overheerlijke appel-noten taart uit Friuli-Venezia Giulia. Deze is minder zoet dan de appeltaart die wij in Nederland kennen, maar wat een feestje! Uit Lombardije ontbreekt de Ossobucco alla Milanese niet, maar kent u gebakken polenta met Gorgonzola?

De gerechten zijn niet zomaar gekopieerd uit een kookboek. Ik heb de recepten qua bereiding, indien nodig, gemoderniseerd zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit van de smaak en de bereidingswijze waar mogelijk zo consequent mogelijk gemaakt, zodat na het volgen van de cursus de bereiding thuis goed na te volgen is.
Het resultaat is echte authentiek recepten, die haalbaar zijn, maar bovenal verrassend goed en lekker zijn.

Kosten
Het cursusgeld bedraagt 139,95 euro p.p. Een zelfgeschreven reader met theorie en recepten wordt aan het begin van de cursus uitgedeeld.

Reserveren?
Stuur een e-mail naar info@smaakvanhetzuiden.nl om u op te geven voor deze cursus. U krijgt dan het inschrijvingsformulier en aanvullende informatie toegestuurd.