Wijncursus

De Wijncursus voor beginners is er om u bekend te maken met de fascinerende wereld van wijn. Hoe wordt het gemaakt, waar komt het vandaan, hoe herkent u kwaliteit en het belangrijkste uiteraard: Wat is het kenmerkende van de wijn die u lekker vind?

De eerste avond staat in het teken van witte wijnen die van één bepaalde druivensoort zijn gemaakt, zodat u deze leert herkennen. De tweede avond doen we hetzelfde, maar dan met rode wijn.

Rode en witte wijnen die herkenbaar van twee of meer verschillende druivensoorten zijn gemaakt staan de derde avond centraal. De vierde avond staat in het teken van de zogenaamde versterkte wijnen zoals sherry en port maar ook dessertwijnen zoals Moscato d’Asti worden geproefd.

Elke avond wordt er uitgebreid de tijd genomen om de wijnen te proeven, maar er wordt ook elke week een klein stukje theorie behandeld. De cursustijden zijn van 19:00 tot 21:00 uur.

Kosten

Het cursusgeld bedraagt 124,95 euro p.p. Een reader met theorie en een overzicht van de geproefde wijnen wordt aan het begin van de cursus uitgedeeld.

Reserveren

Wil je meer informatie of je direct aanmelden voor een cursus? Stuur dan een e-mail naar info@smaakvanhetzuiden.nl met als onderwerp “Wijncursus.”