Wijnen van de maand

Wijn van de Maand Petit Berticot Sauvignon Blanc:  Oostelijk van Bordeaux ligt de stad Duras en de wijngaarden van deze heerlijke Sauvignon Blanc zijn gesitueerd rondom deze stad. De coöperatie van Berticot werd al in het eerste wijnboek van Hubrecht Duijcker geroemd om zijn Sauvignon Blanc. De wijn heeft de frisheid van limoen en citroen, maar heeft zeker ook wat florale aroma’s. Ideaal als aperitief, en zeker ook bij witte asperges en frisse salades. Van €6,95 voor €6,50, maar 6 halen is 5 betalen.
Klantkaarthouders ontvangen bij aankoop van deze wijn 15% wijnkorting of bij aankoop van 6 flessen 25% wijnkorting als tegoed op hun klantenkaart.

La bodega de Pinoso Vergel rosado:  La Bodega de Pinoso is een 100% biologisch werkende bodega in de warme DO Valencia, bij Alicante. Deze biologische rosé is gemaakt van de Monastrell druif. Deze heet Mourvedre in Frankrijk en is een zon en hitte minnende druif. De kleur is wat donkerder dan die van de Provençaalse rosés, maar deze rosé is minstens zo elegant gemaakt. U proeft aangenaam exotische fruit zoals meloen, maar ook aardbeien en framboos, tevens heeft de wijn een fijne mineraliteit en een fraaie complexiteit. Serveertemperatuur 8 graden. Er valt dus heel wat te proeven en dat van €6,95 voor maar €6,50.  Klantkaarthouders ontvangen bij aankoop van deze wijn 15% wijnkorting als tegoed op hun klantenkaart.

La bodega de Pinoso Vergel bianco:  Heerlijk strakke, grassige groene Sauvignon Blanc gecombineerd met tropisch fruit van de Airen druif. De Airen druiven komen van oude stokken en dat blijkt ineens een zeer welkome aanvulling op de lekkere, maar strakke smaak van de Sauvignon Blanc en ineens is de wijn meer dan een fris aperitief of begeleider van witvis. Deze volslanke versie kan veel meer aan en als aperitief kan hij nu ook net even iets meer verrassing bieden. Een ongekende prijs-kwaliteit verhouding en ook nog een biologisch. Hoeveel redenen heeft u verder nog nodig om deze omfietswijn ook eens te proberen?  Serveertemperatuur tussen de 8 en 10 graden. Er valt dus heel wat te proeven en dat van €6,95 voor maar €6,50.
Klantkaarthouders ontvangen bij aankoop van deze wijn 15% wijnkorting als tegoed op hun klantenkaart.

Mehofer Gruner Veltliner:  De heerlijk frisse 100% Gruner Veltliner is van een wijnmaker die al sinds 1992(!) zijn druiven biologisch verbouwd. De nationale druif van Oostenrijk doet het heel goed op de dikke lössbodem van de Wagram. In neus ruikt u groene appel, perzik en citrus- vruchten. In de mond is de wijn zuiver fris met veel citroensmaak. De serveer temperatuur van deze wijn ligt tussen de 8 en 10 graden. Vanwege zijn frisse karakter is de wijn ideaal als aperitief, maar ook heel goed als begeleider van gekookte mosselen of witte asperges. Nu van €8,95 voor maar €8,25. Klantkaarthouders ontvangen bij aankoop van deze wijn 15% wijnkorting als tegoed op hun klantenkaart.

RSVP (Rose s’il vous plait ;-):  Onze Côtes de Provence rosé R.S.V.P. is een delicate assemblage van drie druivensoorten, Cinsault, Grenache en Syrah. Zonovergoten dagen en koele nachten zorgen voor rijpe druiven met fijne zuren. De wijn heeft een prachtige kleur van licht roze; niet het meest belangrijk, maar het oog wil soms ook wat. In de neus en mond neemt u rode bessen en witte bloesems waar, elegante mineraliteit en een klein bittertje. Serveertemperatuur tussen de 10 en 12 graden (zeker niet kouder ;-). De wijn is ideaal als aperitief, maar ook een goede begeleider van pasta met garnalen of salade Niçoise. Van €12,95 nu voor €11,95. Klantkaarthouders ontvangen bij aankoop van deze wijn 15% wijnkorting als tegoed op hun klantenkaart.

Recept van de maand

Insalata di Peperoni

Ingrediënten:
8 personen bijgerecht
6 grote rode paprika’s (geen puntpaprika’s)
Olio di sansa (bakolie)

Olio extra vergine
Zout
Versgedraaide zwarte peper

Bereidingsproces:
Zet de oven op 250 graden.
Vet de paprika’s licht in en leg op hun zij op een bakplaat op de 1 na hoogste stand gedurende 20 tot 30 minuten of tot dat de buitenzijde volledig is geblakerd is. Draai de paprika’s halverwege. Doe een stap achteruit nadat je de oven hebt geopend!!!

Doe de paprika’s vervolgens in een gesloten zak of bak en laat ze afkoelen gedurende een minuut of 10. Pak de paprika’s als ze koel zijn en snij boven een maatbeker de onderzijde in en laat het sap in de maatbaker lopen. Verwijder de vellen en zaadlijsten. Snij de paprika’s in halve dunne reepjes en leg in de koeling gedurende 20 minuten. Maak op smaak met olio extra vergine, zout en peper. Meng voorzichtig door het geheel om te scheppen en denk eraan voldoende zout toe te voegen.