De keuken van Corsica

Het prachtige natuurrijke eiland Corsica met de vele mooie natuur en gezellige stadjes vindt zichzelf vooral Corsicaans. Onder de Franse taal en Corsicaanse cultuur zie je in de keuken heel duidelijk dat deze in belangrijke mate Italiaans is met Franse en Corsicaanse invloeden. Op zich is dat ook niet zo verwonderlijk, want Italië en Sardinië liggen veel dichterbij dan Frankrijk.Op het eiland lopen de zwarte scharrelvarkens vrijelijk rond. De tamme kastanje wouden in het oosten zijn lange tijd een belangrijke voedselbron geweest. De Cedrat is een typische citrusvrucht die zijn eigen smaak geeft de Cedratcello en aan afgeleide producten. Het mandarijnenijs is onovertroffen en de brocciu-kaas moet je echt een keer geproefd hebben.Gedurende twee avonden en zes gerechten krijgt u een gastronomische indruk van dit onvergetelijke eiland. Als u er al bent geweest dan zullen de mooie herinneringen weer boven komen en als u er nog niet bent geweest dan gaat u het ongetwijfeld op uw lijstje zetten.De Corsicaanse gerechten eten we na afloop van de cursusavond gezellig samen op.

Kosten

Het cursusgeld bedraagt 99,95 euro p.p. Een reader met theorie en recepten wordt aan het begin van de cursus uitgedeeld.

Reserveren?

Stuur een e-mail naar info@smaakvanhetzuiden.nl om u op te geven voor deze cursus. U krijgt dan het inschrijvingsformulier en aanvullende informatie toegestuurd.