Kaas

De wereld van kaas is een wereld op zich om te ontdekken. Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn grootse landen op dit vlak met een lange kaashistorie. Gelukkig is er de laatste tijd meer aandacht voor de in Nederland minder bekende regionaal geproduceerde kazen. De Camembert, de Goude en Parmezaan zijn bekenden, maar Bastiaanse bleu of Bleu de Wolvega zijn een stuk minder bekend, maar zeker niet minder bijzonder. Er zijn gele, witte, witschimmel, roodschimmel en blauwschimmel kazen, tevens wordt er kaas gemaakt van koeien, schapen, geiten en buffelmelk. In Italië hebben ze ook een aparte kaascultuur van kaasmaken van de “wei”; de ricotta.

Tijdens de workshop kaas stapt u deze wondere wereld van de kaas binnen. U begint met het maken van bijvoorbeeld een Gorgonzola risotto (of andere kaas risotto), daarna volgt er een uitgebreid en divers kaasplankje (naar eigen wens in te vullen), waarbij elke kaas voorzien wordt van een klein glaasje bijpassende wijn en u besluit met een fruit dessert, maar voor de hardcore kaasliefhebber is er uiteraard ook een Peer met Gorgonzola pecan vulling en een Muscaatstroop.

Een kaasworkshop kunt u volgen vanaf acht personen en kost inclusief wijn €67,50.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com