Kooklesprogramma

Kookstudio Smaak van het Zuiden organiseert diverse cursussen met zelfgeschreven lesmateriaal, die u laten kennismaken met de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse keuken. Voor deze cursussen kunt u zich individueel inschrijven. Met een eigen groep (minimaal zes personen) kunt u in overleg een cursus naar wens inplannen. Bij elke kookcursus ontvangt u een reader met theorie en uitwerking van de recepten. De groepsgrootte is in principe niet meer dan tien personen. Rechts ziet u een overzicht van de beschikbare cursussen. Vanaf zes personen kunt u in overleg met mij één van deze cursussen naar wens inplannen. De onderstaande KOOK KALENDER geeft de al ingeplande kookcursussen weer.  Vanaf vier individueel opgegeven cursisten zal een cursus doorgang vinden.

Smaak van het Zuiden let goed op de naleving van de Covid19 regels en zorgt graag voor een fijne en veilige cursusavond voor iedereen. De werkplekken zijn op ruime afstand en de eettafel is ruim opgedekt.

KOOK KALENDER KOOKCURSUSSEN
Verse Pasta – 1 les
Woensdag 26 januari 2022
Tijden: 18:00 – 22:00 uur
Er is niets zo lekker, veelzijdig en snel klaar als verse pasta. Tijdens de cursus komen aan de orde: Het maken en de consistentie van het deeg. Het draaien van tagliatelle. Het draaien van pastavellen en het maken van Tortellini. Bij de tagliatelle maakt u verse Pesta Genovese en bij de Tortellini maakt u een traditionele Italiaanse tomatensaus.
Klik hier voor meer informatie over deze cursus.
De kosten van de cursus bedragen € 49,95
Smaakvol Italië basiscursus – 4 lessen
woensdag 2, 9, 16 & 23 februari 2022
Tijden:18.00 – 22.00 uur
“De introductiecursus” om kennis te maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, maar ook hoe u een visje fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. De Italiaanse tomatensaus ontbreekt uiteraard niet.
Klik hier voor meer informatie over de cursus.
De kosten voor deze cursus bedragen € 159,95
Prachtig Puglia – 2 lessen
woensdag 2 & 9 maart
Tijden:18.00 – 22.00 uur
Nadere info volgt. 
De keuken van Corsica  – 2 lessen
woensdag 16 & 23 maart
Tijden: 18.00 – 22.00 uur.
Het prachtige natuurrijke eiland Corsica met de vele mooie natuur en gezellige stadjes vindt zichzelf vooral Corsicaans. Onder de Franse taal en Corsicaanse cultuur zie je in de keuken heel duidelijk dat deze in belangrijke mate Italiaans is met Franse en Corsicaanse invloeden. Gedurende twee avonden en zes gerechten krijgt u een culinaire indruk van dit onvergetelijke eiland. Als u er al bent geweest dan zullen de mooie herinneringen weer boven komen en als u er nog niet bent geweest dan gaat u het ongetwijfeld op uw lijstje zetten. De Corsicaanse gerechten eten we na afloop van de cursusavond gezellig samen op.
De kosten voor deze cursus bedragen € 94,95.
Klik hier voor meer informatie over de cursus.
Smaakvol Sicilie 4 lessen
woensdag 30 maart 6, 13 & 20 april
Tijden: 18:00 – 22:00 uur
De culinaire traditie op Sicilie behoort tot één van de oudste binnen huidig Italië. Onder andere de Grieken, Romeinen en Arabieren hebben Sicilïë overheerst en daar hun invloeden achtergelaten. Tijdens de cursus worden er 10 klassiek Siciliaanse gerechten bereid.
De kosten voor deze cursus bedragen € 169,95 euro p.p.
Klik hier voor meer informatie over de cursus.