Kooklesprogramma

Kookstudio Smaak van het Zuiden organiseert diverse cursussen met zelfgeschreven lesmateriaal, die u laten kennismaken met de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse keuken. Voor deze cursussen kunt u zich individueel of als groep (minimaal zes personen) inschrijven. Bij elke kookcursus ontvangt u een reader met theorie en uitwerking van de recepten. De groepsgrootte is in principe niet meer dan tien personen. Rechts ziet u een overzicht van de beschikbare cursussen. Vanaf zes personen kunt u in overleg met mij één van deze cursussen naar wens inplannen. De onderstaande KOOK KALENDER geeft de al ingeplande kookcursussen weer.  Vanaf vier individueel opgegeven cursisten zal een cursus doorgang vinden.

KOOK KALENDER KOOKCURSUSSEN

 • Italiaans kerstmenu2 lessen
  woensdag 11 & 18 december 2019
  Tijden: 18.00 – 22.00 uur
  Tijdens deze tweedaagse cursus leert u hoe u voor tussen de zes en twaalf gasten snel en zo makkelijk mogelijk een prachtige kerstmaaltijd met vijf gangen bereidt en serveert, zonder dat u heel de avond zelf in de keuken hoeft te staan en met de zekerheid dat het allemaal goed lukt.
  Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 94,95
 • Verse pasta – 1 les
  woensdag 29 januari 2020
  Tijden: 18.00 – 22.00 uur
  Voor de echte liefhebber gaat er niets boven verse pasta.
  De bereiding van het deeg, de verwerking en het maken van diverse soorten verse pasta komt tijdens deze cursusavond aan bod. De verse pasta combineert u met twee verschillende soorten Italiaanse sauzen, een echte pesto ala Genovese en een traditionele Italiaanse tomatensaus.
  Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 48,50
 • Smaakvol Italie basiscursus – 4 lessen
  woensdag 5, 12, 19 & 26 februari 2020
  Tijden:18.00 – 22.00 uur
  “De introductiecursus” om kennis te maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, maar ook hoe u een visje fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. De Italiaanse tomatensaus ontbreekt uiteraard niet.
  Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 154,95
 • Anti-Pasti & Dolce 2 lessen
  woensdag 4 & 11 maart 2020
  Tijden:18.00 – 22.00 uur
  Tijdens de tweeweekse cursus Anti-pasti & Dolce wordt ingegaan op de Italiaanse traditie van het bereiden van voorgerechten en desserts. Er worden elke avond drie verschillende voorgerechten en/of desserts bereid.
  Klik
  hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 92,50
 • De keuken van Corsica  2 lessen
  woensdag 18 maart & 25 maart 2020
  Tijden: 18.00 – 22.00 uur
  Corsica is mediterraans pur sang. Een fantasische en bijzondere blend van Italië en Frankrijk. De Italiaanse invloeden zijn makkelijk terug te vinden in de Corsicaanse keuken, maar uiteindelijk is Corsica vooral Corsicaans en dat gaat u proeven met zes authentieke Corsicaanse gerechten.
  Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 99,95
 • Smaakvol Sicilië 4 lessen
  woensdag 1, 8, 15 & 22 april 2020
  De culinaire traditie op Sicilie behoort tot één van de oudste binnen huidig Italië. Tradionele gerechten zoals Caponata di Melanzane (zoet-zure aubergine salade) en Involtini di pollo con salsa di pommodori piccante (kiprolletjes in pikante tomatensaus) komen aan bod, maar ook nieuwe gerechten staan op de kaart. Typisch Siciliaanse ingrediënten zoals Pistachenoten, sinaasappel en zwarte olijven worden uiteraard verwerkt in de gerechten.

  Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 169,95
 • Aspergeworkshop  1 les
  woensdag 13 & woensdag 20 mei
  Ik heb in de loop van de jaren veel nieuwe recepten gemaakt met zowel witte als groene asperges. Ik neem u mee op ontdekkingstocht om eens iets anders te bereiden, dan de klassieke asperge gerechten.
  Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
  De kosten voor deze cursus bedragen € 62,50 

Bel gerust vrijblijvend voor meer informatie met: 06 55101696 of mail naar info@smaakvanhetzuiden.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com