Kooklesprogramma

Kookstudio Smaak van het Zuiden organiseert diverse cursussen met zelfgeschreven lesmateriaal, die u laten kennismaken met de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse keuken. Voor deze cursussen kunt u zich individueel of als groep (minimaal zes personen) inschrijven. Bij elke kookcursus ontvangt u een reader met theorie en uitwerking van de recepten. De groepsgrootte is in principe niet meer dan tien personen. Rechts ziet u een overzicht van de beschikbare cursussen. Vanaf zes personen kunt u in overleg met mij één van deze cursussen naar wens inplannen. De onderstaande KOOK KALENDER geeft de al ingeplande kookcursussen weer.  Vanaf vier individueel opgegeven cursisten zal een cursus doorgang vinden.

KOOK KALENDER KOOKCURSUSSEN

Smaakvol Italie basiscursus – 4 lessen
woensdag 5, 12, 19 & 26 februari 2020
Tijden:18.00 – 22.00 uur
“De introductiecursus” om kennis te maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, maar ook hoe u een visje fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. De Italiaanse tomatensaus ontbreekt uiteraard niet.
Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 154,95

Anti-Pasti & Dolce 2 lessen
woensdag 4 & 11 maart 2020
Tijden:18.00 – 22.00 uur
Tijdens de tweeweekse cursus Anti-pasti & Dolce wordt ingegaan op de Italiaanse traditie van het bereiden van voorgerechten en desserts. Er worden elke avond drie verschillende voorgerechten en/of desserts bereid.
Klik
hier om meer over deze cursus te lezen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 92,50

De keuken van Corsica  2 lessen
woensdag 18 maart & 25 maart 2020
Tijden: 18.00 – 22.00 uur
Corsica is mediterraans pur sang. Een fantasische en bijzondere blend van Italië en Frankrijk. De Italiaanse invloeden zijn makkelijk terug te vinden in de Corsicaanse keuken, maar uiteindelijk is Corsica vooral Corsicaans en dat gaat u proeven met zes authentieke Corsicaanse gerechten.
Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 99,95

Smaakvol Sicilië 4 lessen
woensdag 1, 8, 15 & 22 april 2020
De culinaire traditie op Sicilie behoort tot één van de oudste binnen huidig Italië. Tradionele gerechten zoals Caponata di Melanzane (zoet-zure aubergine salade) en Involtini di pollo con salsa di pommodori piccante (kiprolletjes in pikante tomatensaus) komen aan bod, maar ook nieuwe gerechten staan op de kaart. Typisch Siciliaanse ingrediënten zoals Pistachenoten, sinaasappel en zwarte olijven worden uiteraard verwerkt in de gerechten.

Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 169,95
Aspergeworkshop  1 les
woensdag 13 & woensdag 20 mei
Ik heb in de loop van de jaren veel nieuwe recepten gemaakt met zowel witte als groene asperges. Ik neem u mee op ontdekkingstocht om eens iets anders te bereiden, dan de klassieke asperge gerechten.
Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
De kosten voor deze cursus bedragen € 62,50 

Vegetarisch Italie 4 lessen
dinsdag 16, 23 & 30 juni & dinsdag 7 juli
Als er één keuken zich leent voor gerechten zonder vlees of vis dan is het de Italiaanse keuken wel. Veel (traditioneel) Italiaanse gerechten zoals Parmiggiana di Melanzane, Pasta ala Norma en Verdure arostiti of Risotto con Gorgonzola zijn super smaakvol en vegetarisch.

De typiciteit en regionaliteit van de Italiaanse keuken komen ook aan bod.
Klik hier om meer over deze cursus te lezen.
kosten voor deze cursus bedragen € 154,95

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com