Kooklesprogramma

Kookstudio Smaak van het Zuiden organiseert diverse cursussen met zelfgeschreven lesmateriaal, die u laten kennismaken met de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse keuken. Voor deze cursussen kunt u zich individueel inschrijven. Bij elke kookcursus ontvangt u een reader met theorie en uitwerking van de recepten. De groepsgrootte is in principe niet meer dan tien personen. Rechts ziet u een overzicht van de beschikbare cursussen. Vanaf zes personen kunt u in overleg met mij één van deze cursussen naar wens inplannen. De onderstaande KOOK KALENDER geeft de al ingeplande kookcursussen weer.  Vanaf vier individueel opgegeven cursisten zal een cursus doorgang vinden.

KOOK KALENDER KOOKCURSUSSEN
Verse Pasta – 1 les
Woensdag 24 augustus 2022
Tijden: 18:00 – 22:00 uur
Er is niets zo lekker, veelzijdig en snel klaar als verse pasta. Tijdens de cursus komen aan de orde: Het maken en de consistentie van het deeg. Het draaien van tagliatelle. Het draaien van pastavellen en het maken van Tortellini. Bij de tagliatelle maakt u verse Pesta Genovese en bij de Tortellini maakt u een traditionele Italiaanse tomatensaus.
Klik hier voor meer informatie over deze cursus.
De kosten van de cursus bedragen € 49,95
Smaakvol Italië basiscursus – 4 lessen
woensdag 31 augustus, 7, 14 & 21 september 2022
Tijden:18.00 – 22.00 uur
“De introductiecursus” om kennis te maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, maar ook hoe u een visje fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. De Italiaanse tomatensaus ontbreekt uiteraard niet.
Klik hier voor meer informatie over de cursus.
De kosten voor deze cursus bedragen € 159,95
Anti-pasti e Dolce – 2 lessen
woensdag 28 september & 5 oktober
Tijdens de tweeweekse cursus Anti-pasti & Dolce wordt ingegaan op de Italiaanse traditie van het bereiden van voorgerechten en nagerechten.
Klik hier voor meer informatie over de cursus.
De kosten voor deze cursus bedragen €92,50

Tijden:18.00 – 22.00 uur
Smaakvol Sicilie – 4 lessen
woensdag 12, 19, 26 oktober & 2 november
Tijden: 18:00 – 22:00 uur
De culinaire traditie op Sicilie behoort tot één van de oudste binnen huidig Italië. Onder andere de Grieken, Romeinen en Arabieren hebben Sicilïë overheerst en daar hun invloeden achtergelaten. Tijdens de cursus worden er 10 klassiek Siciliaanse gerechten bereid.
De kosten voor deze cursus bedragen € 169,95 euro p.p.
Klik hier voor meer informatie over de cursus.

De keuken van Corsica 
 – 2 lessen
woensdag 23 & 30 november
Tijden: 18.00 – 22.00 uur.
Gedurende twee avonden en zes gerechten krijgt u een culinaire indruk van dit onvergetelijke eiland. Als u er al bent geweest dan zullen de mooie herinneringen weer boven komen en als u er nog niet bent geweest dan gaat u het ongetwijfeld op uw lijstje zetten. De Corsicaanse gerechten eten we na afloop van de cursusavond gezellig samen op.
De kosten voor deze cursus bedragen € 94,95.
Klik hier voor meer informatie over de cursus.