Smaakvol Sicilië

“De culinaire traditie op Sicilië is bijna zo oud als de wereld” aldus een lofdicht op de Siciliaanse keuken uit 400 voor Christus.

Achtereenvolgens hebben de Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Noormannen, Fransen, Spanjaarden en tenslotte de Engelsen Sicilië overheerst. Deze verschillende invloedsferen hebben allen hun sporen achtergelaten en de Siciliaanse keuken vervult hierdoor zijn eigen bijzondere rol in het totaal van de Italiaanse keuken.

Middels 10 verschillende gerechten gaan we de Siciliaanse keuken verkennen en begrijpen. Tradionele gerechten zoals Caponata di Melanzane (zoet-zure aubergine salade) en Involtini di pollo con salsa di pommodori piccante (kiprollade in pikante tomatensaus) komen aan bod, maar ook nieuwe gerechten staan op de kaart. Typisch Siciliaanse ingrediënten zoals pistachenoten, aubergine, bloemkool, sinaasappel, inktvis en zwarte olijven zullen uiteraard worden verwerkt en heel even zullen we ons op Sicilië wanen.

De Italiaanse gerechten eten we na afloop van de cursusavond gezellig samen op. De cursustijden zijn  van 18:00 uur tot 22:00 uur.

Kosten

Het cursusgeld bedraagt 169,95 euro p.p. Een reader met theorie en recepten wordt aan het begin van de cursus uitgedeeld.

Reserveren?

Stuur een e-mail naar info@smaakvanhetzuiden.nl om u op te geven voor deze cursus. U krijgt dan het inschrijvingsformulier en aanvullende informatie toegestuurd.