Verse pasta

Pasta is er in vele vormen en smaken, is ongelooflijk veelzijdig en kan op veel verschillende manieren worden geserveerd. Voor de echte pastaliefhebber gaat er niets boven verse pasta. Tijdens deze cursus verse pasta leert u de ins en outs van verse pastabereiding.

Voor de bereiding van pasta zijn er allerlei keukengereedschappen die het koken en opdienen vergemakkelijken. U gaat met die hulpmiddelen aan de slag die u (minimaal) nodig heeft om thuis pasta te bereiden, waaronder de traditionele handbediende pastamachine.

Tijdens de cursus leert u verschillende pastavormen te maken met de machine. Er wordt ook ingegaan op de techniek van het maken van pastabladen en het vullen van pasta.

De verse pasta combineert u met twee verschillende soorten Italiaanse sauzen, een pesto en een traditionele tomatensaus. De pastagerechten worden daarna aan tafel gezamenlijk genuttigd.

Kosten

Het prijs van de workshop bedraagt 48,50 euro p.p. Een reader met theorie en recepten wordt aan het begin van de cursus uitgedeeld.

Reserveren?

Stuur een e-mail naar info@smaakvanhetzuiden.nl om u op te geven voor deze cursus. U krijgt dan het inschrijvingsformulier en aanvullende informatie toegestuurd.